Suikervrije wijn

Wijn: het is een drank waar veel mensen van kunnen genieten, maar we willen ook genieten van een fit en gezond lijf. Het is geen geheim dat alcoholische dranken ook suikers en koolhydraten zitten.


Voor mensen die zonder schuldgevoel een wijntje willen drinken bestaat er een oplossing, suikervrije wijn. Wat is zo'n wijn precies, wat zijn zijn unieke eigenschappen en wat zijn de voordelen? Hieronder lees je meer!

Suikervrije wijn van PURE The Winery

Ten eerste is er natuurlijk de vraag: bestaat suikervrije wijn eigenlijk wel? Het antwoord is kortweg, ja. Sinds een aantal jaar zijn wij als PURE The Winery gestart met de productie en verkoop van onze range suikervrije wijnen. Er is een toenemende groep mensen die willen genieten van een goed glas wijn, maar dan het liefst zonder de nadelen ervan. Van die nadelen is suiker er één.

Suiker is een nadeel voor bijvoorbeeld mensen die geen suiker mogen consumeren om gezondheidsredenen. Denk maar aan bijvoorbeeld diabetespatiënten, die bloedsuiker ten allen tijde in balans willen houden.

Ook als je wilt afvallen en daarvoor suikers wilt vermijden, is wijn waar geen suiker in zit een goed alternatief voor wijn die rijk is aan suikers.

Ten slotte is wijn waar geen suiker in zit een interessant alternatief voor mensen die hun calorie-inname willen beperken. Bijvoorbeeld sporters, die af en toe willen genieten van een glas wijn, maar dan zo verantwoord als mogelijk.

Wijn waar geen suikers in zitten is duidelijk in veel situaties en voor veel mensen een interessant alternatief. Met de wijnen van PURE The Winery heb je een suikervrij alternatief voor de rode wijn, witte wijn, rosé wijn, maar ook voor een witte bubbel en rosé bubbel.

 

Wijn zonder suiker van PURE The Winery

Bij PURE The Winery vind je 5 soorten suikervrije wijn, die allemaal de volgende eigenschappen hebben:
  • 0 gram suiker
  • 0 gram koolhydraten
  • Minimaal 30% minder calorieën
  • 0% dierlijke bestanddelen en dus geschikt voor vegetariërs en veganisten

Maar hoe kan dat dan? Een smaakvolle en prijswinnende wijn zonder suikers. Dat leggen we hieronder uit.

Wijn zonder suiker

Suikers zitten tegenwoordig haast overal in: van koeken tot brood en ja, ook in wijn. Volgens het Nederlands Voedingscentrum zit er gemiddeld 8,9 gram suiker in een wijnglas van 150gr/ml. Dat is omgerekend meer dan twee Nederlandse suikerklontjes per glas.

PURE The Winery verwijderd met een eigen unieke en traditionele fermentatie techniek suikers door ze op een geheel natuurlijke manier om te zetten in alcohol.

De druiven die gebruikt worden om de wijnen van PURE The Winery te maken worden zorgvuldig geselecteerd en op het juiste moment geplukt. In een druif zitten suikers die kunnen fermenteren tot alcohol en suikers die niet kunnen fermenteren tot alcohol.

De eerste suikers worden door onze wijnmaker Daniele Cusmano gewoon gefermenteerd tot alcohol. Voor de restsuikers die niet fermenteerbaar zijn heeft Daniele zijn eigen unieke fermentatie techniek ontwikkeld. Zo slaagt hij erin om ook de restsuikers op geheel natuurlijke wijze om te zetten in alcohol.

Dit maakt dat wij enorm trots zijn op het voedingswaardetabel met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten die wij achter op iedere fles mogen dragen.

Minstens 30% minder calorieën in vergelijking met reguliere wijnen

Een bijkomend voordeel van de afwezigheid van suikers in suikervrije wijn is natuurlijk ook dat er minder calorieën in zitten. Suikers, koolhydraten en alcohol zorgen voor calorieën, dus wijn zonder suikers en koolhydraten zorgt automatisch voor minder calorieën in je glas wijn. De wijnen van PURE The Winery bevatten minimaal 30% minder calorieën ten opzichte van wijnen die ≥ 12% alcohol, koolhydraten en suiker bevatten.

10,5% alcohol

De wijnen van PURE The Winery bevatten geen suiker, geen koolhydraten en daardoor minimaal 30% minder calorieën. Alle wijnen van PURE The Winery bevatten wel 10,5% alcohol.

Prijswinnend smaakvol

Wij zijn trots op het feit dat wij op meerdere wijncompetities prijzen hebben gewonnen en hogere scores hebben ontvangen dan andere kwaliteitswijnen met suiker en koolhydraten. Wij hebben prijzen gewonnen tijdens de Paris Wine Cup, London Wine Cup, Sommeliers Choice Awards en onlangs heeft 's Werelds meest toonaangevende wijncriticus James Suckling PURE Zero Sugar Wit geproefd en beoordeeld met 87 punten.

Maar daarnaast worden we ook heel erg blij van de duizenden positieve reviews van PURE Zero Sugar wijnliefhebbers. We zijn er trots op dat we jou als wijnliefhebber een verantwoordere keuze kunnen bieden. Een keuze waarmee het dilemma tussen plezier en schuldgevoel opgelost wordt: wijnen zonder onnodige extra`s.